Menu
View Page Gallery

Year 2

Dear Year 2 Pupils,

We hope you are adapting to your new learning routine and are making your way through the home learning packs that we have provided. The learning packs are designed to last you until Friday 10th April. After this, you will be provided more home learning tasks to complete.

While learning at home, it is important to divide your time accordingly in order to be effective and efficient. Here is a suggested timetable that you may wish to follow:

TIME

DURATION

SUBJECT

9.00am

30 mins

Joe Wicks – daily PE workout [Click here for our PE at Home page]

9.35am

20 mins

Silent reading/reading aloud to someone in your house – remember to fill in your reading records!

There are plenty of books to read online here. All you need to do is provide an email address and password:

Click here

9.55am

50 mins

English – complete one of the planning/writing/comprehension/grammar activities

For a website to help you with story writing: Click here

10.45am

15 mins

Break

11am

45 mins

Maths (includes Arithmetic questions, Maths No Problem  lesson, challenges and a daily problem solving activity)

Warm up your maths brain with some games beforehand: Click here

11.45am

20 mins

Times tables test practise via TT Rockstars

12.05pm

55 mins

Lunch break

 

1.00pm

45 mins

One of the following curriculum subjects per day:

  1. History
  2. Geography
  3. RS
  4. Science

1.45pm

25 mins

10 Spelling words (use spelling lists in planner or try this website) Use the ‘look, cover, write, check’ approach and then write the ten spelling words into full sentences.

2.10pm

2.30pm

Mathletics to practise Arithmetic fluency

We look forward to seeing you back in school and hearing all about the wonderful learning you have done at home. Keep working hard Year 2. You can do it!

Best wishes,

Ms Miller and Your Y2 Teachers